Chi-Han Chai, pianist

Lecture of Piano aan de Muziekacademie in Den Haag, Nederland.

 

Chi-Han Chai, geboren in Taiwan, kreeg op vijfjarige leeftijd zijn eerste pianoles. Na zijn voltooide pianostudie bij Alexander Sung in Taipei, en ging de heer Chai naar Europa waar hijin 1997 verder studeerde bij mevrouw Wan-Ing Ong en Andrzej Ratusinski van de National University for Music and Stage Performance (Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst) in Stuttgart, Duitsland, en behaalde zijn diploma met de hoogste score.

 

Later verhuisde hij naar Salzburg om te studeren bij Alfons Kontarsky. In 2003 en 2004 ontving hij "Magister der Künste" (Master of Arts) voor zowel  piano- als kamermuziekuitvoeringen bij Universiteit Mozarteum Salzburg in Oostenrijk.

Mr. Chai trad op in heel Azië en Europa. Als concertpianist gaf hij op de National University for Music and Stage Performance recitals in Taipei, Hong Kong, Shanghai en Peking, maar ook in Stuttgart, München, Salzburg, Wenen en Amsterdam.

 

Naast zijn serie recitals, werd hij uitgenodigd op muziekfestivals en speelde hij bij verschillende ceremonies. In 1992 gaf hij zijn debuut in de National Recital Hall in Taipei.

Tijdens zijn studie heeft hij veel  zang- en strijkstudio's (viool en cello) begeleid.

 

In 1999 werd hij uitgenodigd om het pianoconcert van Mozart in A majeur, KV 414, te spelen met het Wasserburger Kammerorchester in Beieren. Naast concertpianist is Mr. Chai ook actief in kamermuziek, en trad hij op met vele andere grote musici. Tussen 2001 en 2003 speelde hij met cellist Simon Nagl als duo, pianotrio en kwartet in Salzburg en München; in 2004/2005 gaf hij concertreizen met violiste Elisabeth Reiter in Nederland en Oostenrijk; gaf in 2006 met sopraan Esin Özsan liedconcerten “Sleep, Dream and Death” in Istanbul, Turkije en in Nederland; in 2012/2013 speelde hij met de violist Alexej Pevzner.

 

Daarnaast heeft dhr. Chai met andere kunstenaars gewerkt. Van 2003 tot 2006 speelde hij bij de balletdansers van de Dansacademie van Codarts College en bij Danswerken Rotterdam.

Sinds 2014 vormt Chi-Han Chai samen met pianist/componist Hsiao-Feng Chang en pianist Corien van den Berg een pianoduo.

 

Chi-Han Chai speelde in 2018 en 2019 met Piano Recitals door heel Nederland, België, Duitsland en Taiwan. Sindsdien hebben de muziekscholen van National Taiwan Normal University en Taipei Municipal University of Education hem uitgenodigd om een mastersclass tegeven.

 

Chi-Han Chai spreekt vloeiend Engels, Duits, Nederlands en Mandarijn.

 

Design by: Gmdevteam Network